Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem...

Jestem jak ptak i szybuję w przestworzach.
Jestem jak dziecko i biegam boso po łące.
Jestem jak zegar i odmierzam chwile szczęścia.
Jestem jak pogoda i zmieniam się każdego dnia.
Jestem jak płomień i ogrzewam ludzkie serca.
Jestem jak drogowskaz i wskazuję właściwe ścieżki.
Jestem jak strumyk i płynę dokąd tylko zechcę.
Jestem jak skała i trzymam się twardo zasad.

Jestem jak człowiek i czuję się bezbronna...
Jestem jak człowiek i czuję się zagubiona...
Jestem jak człowiek i czuję się bardzo samotna...

13 270 wyświetleń
110 tekstów
47 obserwujących
  • obito

    7 September 2010, 21:12

    Jestem zachwycony.
    Pięknie :)

  • 13 June 2010, 23:39

    Jesteś i dlatego my będziemy z Tobą. Piękny wiersz, pełen lekkości...

  • yazabel

    18 March 2010, 11:20

    Ślicznie napisane...
    ... ja też taka jestem... tak czuje. Ten wiersz mogę odnieść do siebie :) ale tak ładnie bym tego nie ujęła :)

  • honey_007

    12 March 2010, 22:27

    Zdumiewają mnie wasza słowa, nie spodziwałam się tak ciepłego przyjęcia...dziękuję ślicznie :)

    Postaram się nie zawieść...

  • gosiaczek098

    12 March 2010, 21:26

    nie mogę się nie zgodzić z "papiruska"... dobór słów nie wymuszony, lekki .. podsumowanie prawdziwe i smutne zarazem... arcydzieło...:) zachwyt... czekam na dalszą twórczość

  • honey_007

    12 March 2010, 21:14

    Dziękuję ślicznie za Twoje słowa :)
    Pozdrawiam gorąco.