Menu
Gildia Pióra na Patronite

Iskierka

Jestem iskierką
Chcę świecić
Szukam samotności
Lecz brak jej nawet we śnie

Jedna iskierka
Roznieca pożar
Lub sama gaśnie
I przepadnie na zawsze

Jestem tą iskrą
Więc mam zadanie
Albo sam zgasnę
Albo coś podpalę

Może tą iskrę
Jedną malutką
Przekażę dalej
I coś się stanie

Coś spłonie
Coś zgaśnie
Gdzieś się pojawi
Światełko zawsze

6319 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!