Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem gobelinem
Utkanym z miłości dwóch splecionych ciał.
Dlatego każdym włóknem czuję
Czuję mocniej
bardziej,
głębiej
Każdą tkankę obolałą z czucia mam.
Jestem gobelinem
Utkanym z miłości dwóch splecionych ciał
Dlatego za tym wzorem
Idę,
tworzę się,
uczę się,
staję się -
staję się czymś więcej
Arcydziełem,
prawdą,
częścią większej tkanki,
jej uzupełnieniem,
wartością,
sensem
Dopóki ten gobelin miłością tkam.

13 499 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • yetick

    13 October 2021, 14:22

    Tkaj wytrwale, tkaj cierpliwie i nigdy nie staraj się tej roboty zakończyć 👍😎

    od envie., Kardisz, RedRose