Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec

Jest dzień
Mam więc światło
Wodę ptaków śpiew
Zbocza i szczyty gór
A przed nimi rozkolorowanych
Orchidei na parapetach chór
Prawie więc wszystko czego
Potrzebuje

A ja jeszcze
Tańczę tańczę tańczę
Obejmując szczęście w euforii wiruje
Tak czekam na cud
Więc ciebie
Kiedy wrócisz tym popołudniem
Będziesz herbatą o szesnastej
Słowem z którego się w krok taneczny zrodzimy
Zatańczymy zatańczymy zatańczymy
Potem uniosę cię
Żeby ułożyć cie
W sen
Co da ci zdrowy wieczór
I uśmiech jak ten dzień
Co takim szczęściem jest
Szczęściem jest
Szczęściem jest

A ja go jeszcze
Tańczę tańczę tańczę
Do ciebie
Przez Ciebie
Z ciebie

Po kres po kres po kres
Po ech
Po ech
Po ech
Po sen
Co skończy się znów
W uśmiechu
Szczęśliwym
Tanecznym dniem

Tańczę cię życie tańczę
Ile mam wiary cię tańczę
Ile mam do darowania tańczę

Bo wiesz bo jest
Że

Tańczymy tańczymy tańczymy
I jak tu nie kochać życie cię

Tańczymy
Tańczymy
Tańczymy

297 717 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • Naja

    16 March 2018, 17:35

    Ileż radości... Pięknej :-)))

  • Adnachiel

    16 March 2018, 13:18

    Afirmacja życiem, pochwała przyrody i radości :)
    Lubię oraz cenię ten Twój optymistyczny stosunek do wszystkiego, co Cię otacza, nawet do nieuniknionej zmienności losu.
    Wręcz... jest to recepta na życie :))
    Podoba mi się. Szczególnie, że światu potrzebna jest przewaga dobra nad złem.
    Pozdrawiam :)