Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dom

Jest wtedy
gdy masz w nim
ulubiony fotel
do czytania poezji

Gdy czajnik
podskakuje na kuchni
z myślą o gościach

Jeśli za oknem
ulica znajoma
a brama bezpieczna

Gdy punkty widzenia
rozmawiają
przy codziennym stole

Kiedy ani zegar
ani kukułka
nie choruje
na palpitację serca

Gdzie wszystko
się może zdarzyć
prócz
braku miłości

(Margerytki 2005)

1859 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!