Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec przed lustrem świadomości

Jest we mnie drżenie
oddychające w odmęcie
nieokiełznanej głębiny
zabielone zmąconą gliną
jak anielskie włosy

Jestem osobą
poprzeszywaną muzyką
obrazami
roztrzepaną wronimi skrzydłami
od wewnętrznej strony

Trzymam w ręce gwóźdź
trzeci
i patrzę na spływające po belce
chrystusowe nogi
choć mam szczere intencje i młotek
tym razem nie mogę

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!