Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwykły dzień Kowalskiego sprzed roku

Jest w niebie Bóg
a obok niego na tronie
jego syn Jezus

Jan Kowalski
nie tak dawno
obchodził święto narodzin Jezusa
jadł karpia
nie śpiewał kolęd
łamał się opłatkiem
z cieniem

Wczoraj przyjął księdza
który skropił mu kąty
kopertę od serca dał
a ministrantom po czekoladzie

Dziś rano wyszedł do pracy
z teczką brązową
jeszcze w pośpiechu oblizał zęby z kawy
sąsiadce powiedział
dzień dobry
ręką pogłaskał krzaki
otrzepał rosę poranną...

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!