Menu
Gildia Pióra na Patronite

niedziela

jest tylko szklanka
łyk słońca oparty o usta
i kasztanowe włosy cienia
jesień przemyka przez las

w oddali intercity
mknące okna w pośpiechu
zerkają na
bezczelnie kończący się dzień

potykam się o objedzone rdzą szyny
mijam człowieka i psa

niepostrzeżenie rzeczywistość traci kontakt
z człowiekiem
pies przemyka przez las...

26 903 wyświetlenia
312 tekstów
7 obserwujących
  • Władysław Andrzej

    30 September 2012, 13:41

    Wszystko mknie zostają tylko obrazy wspomnień

  • motylek96

    30 September 2012, 11:01

    taka rdzą powleczona niedziela

  • 30 September 2012, 09:06

    Inspirująca wyobraźnię metafora 'utracony kontakt z człowiekiem i pies przemykający przez las''' ..czyżby w poszukiwaniu człowieka?
    bun giorno