Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niezrozumiałe

Jest tyle spraw - ważnych i istotnych.
Tak wiele myśli w głowie przewrotnych.
Nie mogę powiedzieć,
że nie spodziewałam się tego.
W sercu pytanie -
skąd w ludziach tyle złego?

Czy nie jesteśmy jednym gatunkiem?
Konkretnym, tym samym
choć różnym w obyciu stworzeniem,
a jeden drugiemu
zadaje ból niezrozumieniem.

Czy tak trudno okazać trochę poszanowania?
Dać wolną drogę i niech sam człowiek swym losem kieruje.
Wszyscy winniśmy być równi
lecz nie ogólnie ujętym tłumem.
Wiele jest do prawdy wśród ludzi różnic,
jednak żadną one dzielącą granicą,
tylko zupełnie przyjaznym wyróżnieniem - aby na ulicach na zbyt
nie zlewały się ze sobą cienie.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!