Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,,,,,,

Jest tyle na świecie:
tęsknoty, radości - burz nieba fiolet ognisty
Nie ma niestety pocałunku róży,
innej nie czerwonej ale tej żałobnej.
Nie ma niebieskich róż i smutku kiru.
Jest nieba lazur pielęgnowany od lat,
w oczach Twych
widzę błękitne róże,
o których czasem zapomniał świat.
Co mogę tobie dać prócz pocałunku róży?
Tej siostry chabrów z natury piękna.
.... mogę dać zawsze bryzy akwamaryn
proste słowa serca -
kocham -nie tylko kwiatów obrazy
ich blask ,nocy i świtu wstawanie.

13 993 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!