Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad morzem

Jest taki brzeg morza
któremu fale
obmywają usta

Wiatr w kobiecych
włosach
ręce rozpuszcza
rozdmuchuje je
jak długie sny
kiedy ona się wyciąga
piersiami do słońca
między nogami
ściśnięte chabry
wyciekają z sokiem
ma różane kolana
wiatr północny
i chmury
pod pejzażem bez końca
gra
w muszelkach wyobraźni...

(Łeba. W zeszłym roku)

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 30 March 2021, 16:41

    Aż mnie... łeb..a rozbolała. :D
    Fajne. :))