Menu
Gildia Pióra na Patronite

Latarnia*

Teksty z obrazami - Latarnia* - Maciek Zz
Latarnia* - Maciek Zz

Jest taka chwila,
gdy się noc zaczyna,
a dzień nie całkiem przekonany,
chce tańczyć jeszcze refleksami.

Więc zmierzch ukradkiem
bawi się dnia światłem.
Mimochodem barwy zabiera
i w czarno-szare je zamienia.

Już mrok gęstnieje,
ale coś się dzieje...
to zapalają się latarnie,
światła białe, żółte i barwne.

48 003 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!