Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest sobie dusza

Jest sobie dusza,
Co istnieć się zmusza.
Jest też garść sumienia,
Co zło w dobro zmienia.
Jest człowieczeństwo,
Jest duma, jest męstwo.
Jest zło i jest dobro
I wiara w zwycięstwo.
Trochę nadziei i wiele miłości
Tutaj w tym miejscu wciąż jeszcze gości.
Jest pokój i szczęście,
Więc nie bój się wziąć to na ręce…
To tutaj, to wszystko, to moje serce.

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • misiek45

    13 September 2012, 16:24

    I taka dusza jest lekiem na całe zło,podoba mi się Twój wiersz-pozdrawiam