Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ot...

Jest płochliwy dzień
z gzymsu odpadł tynk
starsza pani patrzy w dal i drży

Jej mąż
czerwony od wódki
zrobił scenę
zerwał firankę z karnisza
a teraz pali skręta

Matka po udarze
kręci oczami w lewo i prawo
przygląda się jak damski bokser
nakręca się po pijaku

Tu mieszkają sini ludzie
i nie lubią mówić o sobie
ich życie jest usłane
popiołem radosnych wspomnień...

127 835 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących