Menu
Gildia Pióra na Patronite

Codzienność

Jest piękna, więc czemu tek niedoceniona?
Jest wyjątkowa, czemu tak trudno to zauważyć?
Jest hojna, bo tak wiele daje.

Daje czas, czas ukojenia, czas marzeń.
Daje tak wiele, a my tego nie widzimy.
Daje coś wyjątkowego, a my tym gardzimy.

Miliony drobnych uprzejmości.
Miliony chwil smutku i radości.
Miliony szans na lepsze życie.,
A wy wciąż tego głupcy nie widzicie.

Pomimo tego ona i tak nie przestaje
I wciąż nieustannie, nam tak dużo daje.
Tak wiele, że w pośpiechu tego nie widzimy.
I w tej codziennej szarości, nieprzerwanie błądzimy.

I tylko Nieliczni doceniają ,
To jak wiele jej zawdzięczają.

Tylko Nieliczni spoglądają w niebo.

I tylko Nieliczni marzą, tak, marzą...

888 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!