Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest pan za daleko

Jest pan blisko,
ale sam pan widzi jakie to trudne.
Chmury zlewają się w jedno,
Krzyki podobnie.

Wczoraj mi ktoś zostawił słowo
Na parapecie.
Okno niezamknięte,
Chłodu nawiało, słowo chłodne.

Lekko pan mnie uniósł,
Ledwo mnie pan uniósł,
Znów leżę,
Niby nieporzucona.

Zbiera mnie ktoś
Z dołu, jak puzzle rozsypaną.
Wrzucona do pudełka,
Nieposkładana.

Jest pan za daleko.

26 095 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!