Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest noc i gwiazdy szeleszczą...

...
Jest noc i gwiazdy szeleszczą...
wiatr łomocze do drzwi skrzydłami
sny idą przed siebie pieszo
pewnie nie chcą zostać dziś tu same...
ptaki dawno uśpione...
wtulone w snów srebrny kołnierz
zegar gubi kuranty stojąc na straży
jak nocy samotny żołnierz...
dobranoc... poświato księżyca
złota taflo cichego jeziora
miłosny żab kwartecie
snów nadeszła już pora...
dobranoc...
świerszcze tęsknoty co ciszę łamiecie skrzypcami...
śnić zaczęły dachy już domów
dźwiękami miękkimi jak aksamit
dobranoc... księżycu co suniesz niebem
i po omacku... wpadasz w nocy ramiona
pewnie gubisz się w blasku
rosy co diamentami pleciona...
dobranoc ... błękitna ciszo
co usypiasz deszczu kroplami
dzwonisz szybami na wietrze
przychodząc z nocy czarnymi kotami...
dobranoc...
Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk anioł deszczu

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!