Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest noc...

...

Jest noc i gwiazdy szeleszczą...

wiatr łomocze do drzwi skrzydłami

sny idą przed siebie pieszo

pewnie nie chcą zostać dziś same...

ptaki dawno uśpione...

wtulone w snów srebrny kołnierz

zegar gubi kuranty stojąc na straży

jak nocy samotny żołnierz...

dobranoc...

poświato księżyca

złota taflo cichego jeziora

miłosny żab kwartecie

snów nadeszła już pora...

dobranoc...

świerszcze tęsknoty co ciszę łamiecie skrzypcami...

śnić zaczęły dachy już domów

dźwiękami miękkimi jak aksamit

dobranoc...

księżycu co suniesz niebem

i po omacku wpadasz w nocy ramiona

pewnie gubisz się w blasku

rosy co diamentami pleciona...

dobranoc...

błękitna ciszo

co usypiasz deszczu kroplami

dzwonisz szybami na wietrze

przychodząc z nocy czarnymi kotami...

Anita Steciuk

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!