Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Kocham Cię...

Jest mi z Tobą tak wspaniale,
choć o tę miłość nie prosiłam się wcale.
Kochany jesteś -
dajesz mi róże,
na spacery chodzisz ze mną wytrwale,
zabierasz w dalekie podróże
i wystawne bale...
Czuję się z Tobą doskonale...
W codzienności zajęć szale
myślę o Tobie cieplutko
I choć znamy się tak krótko,
mogę wylać Ci wszystkie moje żale.
Wiem, że mnie z tym nie zostawisz,
że zawsze pocieszysz mnie w tym padole smutku.
Że mogę na Ciebie liczyć,
skorzystać z Twojego statku.
Jesteś przystanią przyjaźni moją
I jedyną trwałą ostoją.

24 176 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • Bezsens

    2 August 2010, 16:23

    Jakbym ja taki wiersz dostaał... mhmmm ;)
    Musiał być "przekochanie uśmiechnięty" :D