Menu
Gildia Pióra na Patronite

W D J - Uważaj na siebie.

Jest mgła
kilku obywateli nie wróciło
podobno wyszli na spacer
z czwartego piętra nic nie było widać

Ona istniała
nad ziemią
co się z nimi stało?

Mgła ulotniła się
z pobliskiej sadzawki
rano pływały w niej oczy
telewizja pokazała z wydarzeń migawki
zdjęcia zaginionych

Oni wiszą na latarni
a pod nimi droga
milczy zawijasem

Dziś:

Ci co wisieli
nosili szyderczy uśmiech
którego nikt nie potrafił wyjaśnić
zmyć
w gazetach porannych

ani ich matki
ani wdowy

To zmowa milczenia
z ust
płynie chłodem

Jutro

W gazetach opiszą samolot
oraz krowie mleko z rtęcią
a w kronice kryminalnej
uśmiech drwiący
na przekór logice i istnieniu.

Marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!