Menu
Gildia Pióra na Patronite

świt zaczyna się gdy gasną lampy

jest mgła
ale tylko nad ziemią
słońce opada po mojej stronie nieba
piszę wersy w powietrzu
byś je poczuł

dzień bez ciebie
tak cicho się zaczyna
jakby zegar w półobrotu się zatrzymał

pogodziłam się z tym
że zbyt łatwo
pozwoliłam ci się odwrócić
i mogę cię stracić
na zawsze
lecz tylko z oczu

137 914 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    17 July 2015, 22:27

    ......i mi się podoba wiersz tęsknotą pisany ;)....

  • miramija

    17 July 2015, 15:36

    Jak zawsze pięknie...

  • Cris

    17 July 2015, 15:02

    naczytać się nie mogę...zatrzymał mnie.
    pozdrawiam :)

  • nicola-57

    17 July 2015, 13:53

    byłam, czytałam, szanuję i...lubię...
    do miłego:)

  • marka

    17 July 2015, 11:46

    Ciekawy Wiersz. Pozdrowionka z D Śląska...

  • Malusia_035

    17 July 2015, 10:46

    Bardzo ładny choc przepełniony tęsknota wiersz :))

    Pozdrawiam Ciepło :))

  • giulietka

    17 July 2015, 10:12

    Masz rację, Michale, coś mi tu nie grało.
    Dziękuję za sugestię i komentarz;)

  • silvershadow

    17 July 2015, 10:10

    Pięknie ubierasz uczucia w słowa. O ile mogę coś zasugerować, zmieniłbym "odejść ci pozwoliłam" na "pozwoliłam ci odejść". Pozdrawiam.

  • giulietka

    17 July 2015, 10:05

    To taka moja alter natura;)
    dzięki, miłego:)