Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 19 November 2020

Jest jeszcze

Teksty z obrazami - Jest jeszcze - kati75
Jest jeszcze - kati75

Jest jeszcze we mnie
nienazwane miejsce

czasem budzę się
ze snu niedokończona

zaledwie zarys ust
muśnięty różem
kontury-rozmazany tusz

kształtem można mnie
objąć ot tak
byleby nie połamać
wątłych żeber

jestem niepozorny, mały punkt
który za dużo czuje
przyswaja każdy ból

być może
jestem tylko kartką
i nikt nie potrafi zapełnić
pustki między wierszami

a nienazwane miejsce
jest gdzieś pomiędzy
jednym oddechem
a drugim uderzeniem serca...
https://www.youtube.com/watch?v=ecchrEe8fd8&ab_channel=wspomnienieszeptu

65 882 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących