Menu
Gildia Pióra na Patronite

jest jak siostra
cicha cierpliwa opiekuńcza
i matka
kochająca czuła
niczym kochanka
wierna rozpustna
spija łzy karmi się smutkiem
wzorem sędziego
pozbawia wolności
codziennością chleba
i nieuroczysta
śmierdzi kurzem mysimi odchodami
nudna niczym dziennik
nieustępliwością propagandy
ciężka jak serce szatana
i posępna podobnie
ale potrafi się ubrać i poruszać z wdziękiem modelki
wtedy wygląda atrakcyjnie
nawet sexy
przy swoim niskim wzroście
potrafi niezdrowo przydusić
jest jak życie
prowadzi do śmierci

15 318 wyświetleń
145 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!