Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja czym Ona?

Teksty z obrazami - Nadzieja czym Ona? - Cris
Nadzieja czym Ona? - Cris

Jest jak rzep co mami –
pokarmem dla jaźni
pojawia się i znika

jak bańka mydlana
torturuje myśli
a nuż

zbuduje pozytywizm
do tego gwiazdorzy
że bez niej nie poniesiesz

matka naiwnych
choć nie widzisz możliwości
szukasz światła

wmawia ostatnia umieram
niekiedy lekkie załamanie
i fatamorgana

jak pijawka co leczy a i
wysysa resztki
by dotrzymać przygwoździć

kiedy ty przed w samotności chcesz
już nie wiem czy z nią
czy bez lżej ...?

©Krystyna Anna Szklarczyk
30.05.2021r./ 04:30

Nadzieja - Zdjęcia i ilustracje - iStock

70 250 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących