Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 27 March 2021

Zamarznąć w środku lata

Jest
dwudziesty pierwszy wiek
a ludzie
umierają z zimna braku miłości

Drżącymi rękami
próbują dotknąć
drugiego człowieka
święty z obrazu je zapiekankę
i nic go to nie obchodzi

Na diodowym wyświetlaczu
słodycz barw
i zawiść
w panierce politycznego bełkotu

Nie pada śnieg
ale wieje chłodem
domofony i płoty
za którymi odizolowali się
na święta ludzie...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!