Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Dawanie "

Jest dawca jest biorca
W umyśle toczy się wojna
Czy warto dawać
Czy warto brać
Nic za darmo?
Tak
Nie
Pytanie

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • niewidzeinaczej

    9 February 2021, 12:15

    "Gdy ktoś Ci coś ofiaruje, miłość, przyjaźń, ba nawet pieniądze- bierz. Nie umiesz wziąć - nie umiesz dać"- Ałbena Grabowska "Ci, którzy przeżyli"

  • fyrfle

    9 February 2021, 08:55

    Warto dawać i trzeba brać, trzeba dawać i warto brać. W sumie składne to miłości. Warto i trzeba dawać dużo, czasem warto dać, coś poświęcając, naprawdę zwróci się stokroć. Bo chodzi o miłość, chodzi o dwoje, o życie,o piękno, o dobro, o mądrość, o rozwój, choć nie należy ich mylić z postępem dla postępu, poświęcenie nie powinno być przyzwoleniem na krzywdzenie. Dawać i brać. Pytać i rozmawiać, czy mogę, ile mogę, że chodźmy, spróbujmy, zobaczmy, doznajmy, bądźmy. Prośmy, a dostaniemy, wsłuchujmy się w prośby i spróbujmy dać. Może będzie mądry rozwój? Nowe szczęście.