Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ogień "

Jest coś jeszcze we mnie
Ogień...
Sama nie wiem
Żal...smutek...krwawiące serce
Obok mnie na wyciągnięcie dłoni
Listy niewysłane...samotne
Historie z palca wyssane?
Nie - tam są myśli nieuczesane
Skłębione jak chmury na niebie
Kiedy wzrok do góry kierowałam
Szybsze bicie serca wyczuwałam
Pisałam - może nie powinnam
Wena temu była winna?
Marzycielka od siedmiu boleści
W głowie to się nie mieści
Darzyłam uczuciem naiwnie o zmroku
W tym wieku - dasz wiarę Człowieku?
Wieczorna myśl do głowy przyszła mi
Zejdź na Ziemię - Spal przeszłości cierń
Przywitaj z uśmiechem nowy dzień
On stanie się szybciej niż myślisz
Sen się ziści...Nie pal go...
Nie trać tej chwili - nadziei - wiary
Ogień się dziwi...Uczucie chcesz spalić
Uczucie Miłości
Tego ogień nie strawi...
Ten ogień trwa a przy nim Ja

....
28.03.2021
21:54

281 850 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!