Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na Nie

Jest coś, a nie
Jest ktoś, a nie
czy to coś
czy to ktoś
niepokoju oś
nie w pokoju,
w kuchni
woda, zlew
kap, kap, kap
nie ma pokoju w kuchni
gasssssss
w garnku zupa
w zupie ku-
-linarny tu-
-lipan, za oknem
lipa, wiatru szum
wrum, wrum
samochód ru-
-sza, cicho sza
ja tu się skupić próbuję!
Jedna próba
próba druga
okno drga jak
ma warga i brew logice wbrew
pot rosi czoło
kot kosi lotem
koszącym
z szafki na stół z powyłamywanymi marzeniami
obojczyk mój czka,
czik, czik
gdy opieram się ścianie
dzwoni ktoś, olewam
mówi coś, ignoruję
nie jestem na zawołanie
dziś jestem na "nie".

12 238 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!