Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutne ?

Jest cichość
co miękko zstępuje
milczeniem
nie raniąc uśpionych barw
świeżo przeoranej w noc
ziemi
miłosiernie kojąc pragnienie
chłodem rosy
zbyt daleko dłoniom światła
by dotknąć
gdy świt zbudzi ogród
krzykiem dnia
ona będzie już głęboko
błogosławiąc korzeniom
życiodajną wilgocią
jak smutek na dnie duszy
wypłakanym oczom.

89 620 wyświetleń
1386 tekstów
12 obserwujących
  • Naja

    18 February 2021, 19:41

    Cichość już nie doświadczy światła
    Zbudzi się świat, ona się nie zbudzi
    Ona będzie już głęboko
    Świat się nie zatrzyma...

  • 18 February 2021, 10:11

    Chyba trochę smutne.
    Dobrze napisane.