Menu
Gildia Pióra na Patronite

>Poeta

jest by istnieć samotnie.
obojętnością zewsząd otoczony
zanurzył się w jej głąb.
tonie...

próbując zaczerpnąć tchu
szukał miłości krasymi ustami,
lecz zachłysnął się pustką.
tonie...

walczył z wolnością wyboru
dawaną przez wyobcowanie.
chce być kimś ograniczony.

tonie...
samotny na oceanie myśli
i wyobrażeń cudzych uczuć,
których nigdy nie odczuje.

tonie...
opadając w bezdenną głębię
swojej obłędnej samotności,
pragnąc jedynie bliskości.

6146 wyświetleń
97 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!