Menu
Gildia Pióra na Patronite

herbata

jeśli zapytałbyś mnie,
jak się czuję,
powiedziałabym,
że jak herbata
ta, którą robisz do śniadania,
zostawiasz na chwilę, by wystygła,
a potem wychodzisz z domu i zapominasz

chciałabym być twoją poranną kawą
dawać ci siłę do działania
i stawiać na nogi
o, albo chciałabym być winem do kolacji
potrafić nieźle zakręcić ci w głowie,
sprawić byś się zapomniał

tymczasem ty zapominasz o mnie,
a ja jestem jak ta herbata,
którą znajdujesz wieczorami,
gdy jesteś już sam
i pijesz mnie tylko dlatego,
że szkoda wylewać

jestem jak ta herbata,
ale ty pewnie powiesz, że to nic złego,
bo przecież i tak ciągle do mnie wracasz
„tylko ja nie chcę być drugą opcją”

- królowa pszczół

4086 wyświetleń
43 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!