Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lilisi.

Jeśli spojrzę na Ciebie
raz jeszcze
to jak na perłę

- schowaną gdzieś na dnie oceanu
w ciemnym błękicie
okrytym kontynentami rzęs
i już rozrywać skorupy
nie będę
i już wydzierać klejnotu
nie będę

Tylko sama rozewrzyj się
delikatnie wturlaj
w mą duszę
i rozpłyń
po krańcach świata
i światem bądź

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Naja

    15 March 2014, 18:56

    Piękny wiersz :-)