Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Jeśli nie ty to kto
przypomni mi ciepły piasek na wydmach
lub stoki wzgórz ,
których zapach traw miesza się z lawendą.
Jeśli nie ty to kto
ponownie mi pokaże zachodzące słońce w kolorze ust
i smugi po myślach na horyzoncie.
Jeśli nie ty to kto
obejmuje ramieniem uciekający czas
zagarnie fali grzbiet ,
ujarzmi wiatr.
Jeśli nie ty to kto
otworzy książki rozdział z zapisami marzeń,
słowami wykutymi w obrazach zdarzeń.
Jeśli nie ty to kto
podasz swą dłoń by całować ja od środka
poznać swą przeszłość bez oglądania się za siebie.
Jeśli nie ty to kto
złoży kwiaty pod ścianą
gdy żałobny kir zwiąże mi krtań
by nie nie wydobyć więcej słów,
lub nie móc odpłynąć do innego portu...
Jeśli nie ty to kto....

13 992 wyświetlenia
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!