Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa dziewczyny...

Jeśli jest to zgodne z boskim planem
Daj drogom naszym
W jedną złączyć się
I w jego dłoni schować swoje plany
I w mojej dłoni jego życie nieść
Jeśli świat zginie i nicość przybierze
Nie będę prosić, wylewać łez
Lecz jeśli rozkwitnie to daj mi Jelielu
Miłość spełnioną po życia kres

Postaw nas proszę na jednej ścieżce
W tym samym czasie
Tak twarzą w twarz
Bo większej radości niż wspólne spełnienie
nie mogę prosić… to więcej niż masz…

Jeśli jest to zgodne z boskim planem
Proszę tak z serca
Ten jeden raz
Pozwól miłować duszę wybraną
Daj nam miłości po krańca czas

I chcę przyrzec, gdy w mojej dłoni
Zamknę nareszcie i jego dłoń
I powolutku po każdej ze skroni
Spłynie ta sama
Szczęśliwa łza

Tak! W jego oczach zatapiać duszę
I w jego wargach spełnienie czuć
W umyśle każdą melodię zanucić
I dawać szczęście na zawsze już .

Proszę więc cicho...
Modlitwę swą wnoszę
By wysłuchana została w tę noc…
Jak dusza szuka swej duszy rozdzielonej
Tak uwierz proszę, że moją on jest…

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • Kamila 6

    31 January 2013, 18:49

    Piękne...

  • słoneczniki

    25 August 2012, 10:08

    Bardzo ładne...

  • Canaletta

    3 August 2012, 15:09

    Jak zaczęłam czytać, tak szybko skończyłam z zapartym tchem. Dawno nie czytałam wierszy i przyznam, że ten jest naprawdę ładny. Podoba mi się.

  • giulietka

    1 August 2012, 23:59

    Poruszająca modlitwa.