Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzecia możliwość czasu

jeśli czas bez miary jest nicością
jak zegar bez wskazówek
w który wpatrujesz się tępo
szukając
właściwie niczego
bo nic jest dla ciebie tak ważne
no przecież

jeśli już mnie nie pytasz
która godzina
to nie próbuj insynuować
że się spóźniłam
że jestem za wcześnie
że zbyt punktualnie

jeśli nawet
to czas płynie tylko jedną wskazówką
życiem
życiem płynie
nigdy wstecz

a jeśli ma i antonim
to jak na złość
przeciwieństwem jego
śmierć

więc jest i trzecia możliwość?
utknąć w na wpół przesypanej klepsydrze
którą nosisz w kieszeni
za breloczek
przy kluczach do wrót odpowiedzialności
że mnie wogóle masz

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!