Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie zanikaj

Jeśli burzowe chmury się kłębią,
jeśli w głowie myśli tsunami,
nie pozwól spowić się w mroku,
nie strach
lecz ty jesteś Panem,
ofensywne tak wątpliwości
co jedna za drugą w umysł uderza,
ukrócić trzeba,
zamknij oczy,
wyjdź na słońce,
oczyść umysł
i pozwól by w twych oczach
znów tliło się życie,
niech cienie - pamiątki bliskiej przeszłości,
nie szkodzą wierze czy duszy,
wystarczy dopuścić do serca to co piękne,
by mur odbijający się
na nas cieniem skruszyć.

10 908 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!