Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złota polska jesień

Jesień wygnała ludzi z ławek
Park pusty kroplami deszczu płacze
Na chodnikach ściele się kolorowy kobierzec
Z liści mieniących się licznym kolorem
Po niebie płyną jesienne chmury
Czasem słońca promień błyśnie za nich
Czasem zrosi ziemię prysznic z nieba
Po ulicach hula psotny wiatr
Wyrywając szaliki spod kurtek
Zrywając czapki z głów
Kłania się drzewom
Do tańca liście zaprasza
Taki z niego rozrabiaka
Fryzury paniom czesze
Na własną modłę
Taki z niego fryzjer
Pod nogami kasztany mienią się brązem
A liście szeleszczą, z wiatrem spływają na dół
Tak wygląda jesień w naszym kraju
Tak wygląda złota polska jesień

1746 wyświetleń
10 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!