Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::Jesienna róża::...

Jesienne klimaty w parku,
Wrony jesiennie latają,
Jesienna pogoda szaleje za oknem
Mimo to, na działce zakwitła róża.

Jesienne słońce ją ogrzewa,
Deszcz jesiennie poi glebę,
Jesienna mgła okrywa różę
Od której Mały Książę dostałby wzwodu.

Jesienne wiatry złamały różę,
Płatki jesiennie się rozwiały,
Jesienna magia wzięła górę
Przez to nie zdążyłem dać Ci róży.

21 105 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • IBELLA

    14 November 2010, 18:23

    I uśmiechnęłam się ;)

  • Przemio

    11 November 2010, 11:22

    niesprawdzałem ; D

  • marka

    10 November 2010, 21:48

    Podoba mi się ten wiersz.
    Dobry jest.

  • marka

    10 November 2010, 21:45

    Ciekawe czy Mały książę został w stanie gotowości?
    Świetny i z humorem.
    Pozdrawiam.