Menu
Gildia Pióra na Patronite

można jeszcze o jesieni

Teksty z obrazami - można jeszcze o jesieni - Maciek Zz
można jeszcze o jesieni - Maciek Zz

Jesienne drzewa płoną
rdzawym blaskiem czerwieni.
Już prawie nagie dzwonią
obdarte ze swych cieni.

Dość pławienia się w barwach
bursztynowych kamieni,
już grawitacja zdarła
te suknie do korzeni.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • motylek96

    18 November 2020, 18:49

    Romantyczne te twoje wiersze. 🙂