Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 December 2019 Konkurs Wiersz jesienny

Jesiennie

Jesienna miłość na ławce przysiadła
z kasztanem w dłoni
żołędziem do pary

w jesiennych oczach przejrzeć się chciała
w jarzębin ustach
czerwienią nabrzmiałych

kolejna jesień mija ją obok
pożółkłym liściem
mglistym spojrzeniem

chłodem zaciąga kolejna jesień
przynosząc znowu
nostalgii brzemię

jesienna miłość odejdzie kiedyś
jesiennym krokiem
szlochając cicho

jesienna miłość z sercem złamanym
jesienną porą
odejdzie w nicość...

83 908 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • Adnachiel

    23 November 2019, 06:39

    Jest pięknie!
    Wspaniały tekst, z łatwością przenika do serca.
    Dzień dobry :)

    od onejka
  • 22 November 2019, 22:36

    Smutne, ale śliczne.
    Dobranoc. :)

    od onejka