Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Jesienna brzoza
stroi się w kolorowe liście
czy to już zapach jesieni
mgła spowiła się nad jeziorem
nostalgicznie kładzie do snu
babie lato
ptaki niosą dobrą nowinę
jesień zima a wiosną
znów zakwitnie nadzieja
ukryta w pąkach kwiatów
kwitnących drzewach
radość z powrotu lata
otula mnie myślą gorącą
kiedy przy ognisku
wpatrywałam się w blask gwiazd
słuchając jak księżyc
szepcze czule
bajkę na dobranoc o boskim micie

23 996 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!