Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obłok jesień pomalował brązem
nad polami snuje się
wężykiem
z dymu wstążka
na tle runa spadają
dojrzałe żołędzie
ktoś je ukradł
to ruda wiewiórka
ukryła je sobie
czym prędzej
pod
wyblakłą
zielenią
zakopała
cenne skarby

w zimowej
spiżarni

25 545 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!