Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień stroi się
w suknię z kropli deszczu –
słyszysz ich melodię?
Może płacz jesieni serca odmieni
Nuta po nucie nostalgicznej piosenki
Kołysze do snu zmęczone powieki
Troskliwie mruczy kot
Szepcze słowa mokre pióro od łez
A noc gra deszczową symfonię
Pod batutą nieba
Anna Grzywna

Teksty z obrazami - Jesień stroi się 
w suknię z kropli deszczu –
słyszysz [...] - jesienna mgła
Jesień stroi się w suknię z kropli deszczu – słyszysz [...] - jesienna mgła
23 962 wyświetlenia
235 tekstów
6 obserwujących
  • motylek96

    10 October 2020, 15:26

    Wiem, że chodzi o wiersz. Ale mnie w oko wpadły okularki. Zajefajne.