Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

jesień
pogubiła kolory na wietrze
kwiaty - jeszcze wczoraj żywotne
utrwaliły kształty w szklanej otoczce
a ja
ogrzewam nasze sny złociste
i pytam
- dlaczego utraciły liście

ogrzewam nasze sny białe
- co jeszcze mam zrobić
by stały się ciałem

39 352 wyświetlenia
251 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!