Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zapisałam się "

Jesień odeszła w cień
Zapisałam się
Zima przeszła od niechcenia
Ciebie z nami nie ma
Zapisałam się
Wiosna urzekła mnie radosna
Kropla rosy spływa łzami
Czy Ty wspomnisz mnie czasami?
Zapisałam się...
Może nudzę Cię?
Nic ciekawego u mnie
Moje myśli pochmurne
Jak obłoki na niebie
Pojawiają się i znikają
Błękitną krew wzburzają
Zapisałam się
Mówiłeś:
- 'Po co Ci - to pisanie...
Nie szkoda Ci czasu na nie?'
Jak odpowiedzieć Ci miałam?
Nie wiedziałam...Więc wiersz napisałam
Zapisałam się...
Pisałam w nocy...Pisałam w dzień...
Dla jednej Osoby...sam wiesz...
Tak powstał ten (nie)wiersz
Zapisalam się o życiu...tesknocie...
(Nie)Byciu kolejny raz...
Zapisałam się w życiu.

22.03.2021
23:50

281 819 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!