Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Jesień nie- późna
Lata nie- wczesne
Z drzew liście- marzenia
spadające
Na uśmiech- za późno
Na łzy- za wcześnie
Trwanie- w obojętności.
Pod niebem- dzisiaj we krwi skąpanym
Te same słowa- te same gesty
I człowiek- nieboży
Raju mieszkaniec,
którym podobno
jesteśmy.

1139 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących