Menu
Gildia Pióra na Patronite

wazon

jej ciało jest rośliną
zanurzona do połowy w szaropłowym uścisku
jego ramiona nazywa wodą
rozlewają się
ściągając warstwy zielonych sukien
z wygiętej łodygi kręgosłupa

ogród ten
stoi na stole z ciemnych desek
ma krzywe nogi które pragną się zacisnąć
na białej ręce
nie wpuścić światła

dziś
ma być jak tulipan
ten co piętnaście lat
pił przez skórę

płonie
przez usta

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • kati75

    2 March 2020, 08:55

    poruszające do głębi...;-(