Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jej wzór w moim życiu

Jej wzór w moim życiu

To Ona Boga na świat mi przyniosła

nie znajduję takiej barwy
słów
żeby namalować Jej portret
są za mało precyzyjne
nawet
tańcząca w farbie złocistej
posłuszna
najpiękniejsza
metafora
będzie za uboga
wszystko co powiem
będzie za mało
...za mało

Jej skromne, proste życie jest nauką!

Duszę miała piękną
jak wiosna
zatroskana z miłości
współczująca
nie oczekiwała od życia
zbyt wiele
cieszyła się z małych rzeczy
żyła całym swym ciałem
ciepłem otulała nasz dziecięcy świat
śpi uspokojona

wieczność nuci jej pieśń

Kocham Cię Mamo

Janina Malicka
31/ 01 września 2019

4293 wyświetlenia
28 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!