Menu
Gildia Pióra na Patronite

zagubiona

Jej oczy odbijały się w zimnym szkle
za nim widziała tylko ciemną noc
zarys drzew, kołysanych zimnym wiatrem
krople deszczu odbijały się od szyb
przerażał ją ten świat
zagubiona chciała znaleźć nadzieję
lecz pytała jak to zrobić w świecie pełnym
zakłamania, nienawiści, nieuzasadnionej złości
i wtedy podszedł on chwycił ją za dłoń i szepnął
Pokażę Ci inny, lepszy świat ...

1685 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
  • danioł

    25 November 2011, 20:36

    gdy piszesz o sobie
    pisz tak by myśleli że to o nich
    lub spraw
    by mieli wrażenie że to ty żyjesz
    gdy tak naprawdę umierasz