Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jego wysokość kościół ( zarys wiersza )

Jego wysokość kościół

powstał na górze w Chełmcach

Być może

w miejscu dawnego kultu

Zapewne też

wielką zmianę przyniósł

Zapewne

Kto wie

Górował nad kaliska równiną

ponad drzewa i dawne Bogi

do czasu jak wyższą wieżę postawili

Pięćdziesiąt lat temu dla TV

Jej głos przebił dzwony

Wtoczył w okoliczne domy i głowy

Pomału odchodzi dobry Bóg

Wracają demony

Zapewne

Kto wie

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • Irracja

    4 June 2023, 22:33

    ... zapowiada się ciekawie... czekam na pełną wersję...
    👍

  • Sierjoża

    4 June 2023, 21:17

    Cześ Rozar!